Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű kígyóuborka
  • 450 g tejföl
  • 1 pici tej (lágyítani)
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Jól besózzuk, majd állni hagyjuk.
  • Ha már levet eresztett, akkor kicsavarjuk és leöntjük.
  • Ráborítjuk a tejfölt.Ízlés szerint pótoljuk a sót, ha szükséges.
  • Ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá.
Fanni Fanni

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .