Instagram

Follow Me!

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű kígyóuborka
  • 450 g tejföl (körülbelül)
  • egy korty tej (hígításként, elhagyható)
  • ízlés szerint só
  • egy csipet pirospaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Jól besózzuk, majd állni hagyjuk.

Ha már levet eresztett, akkor kicsavarjuk és leöntjük.

Ráborítjuk a tejfölt.Ízlés szerint pótoljuk a sót, ha szükséges.

Tipp:ha túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá.

Tálaláskor megszórjuk őrölt pirospaprikával.

Otthon ízei Otthon ízei

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..