Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

 

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Pihentetés 5 days
Összesen: 5 days 1 óra
Adag: 2 kis üveg

Hozzávalók:

  • 1 - 2 fej káposzta
  • 1 nagyobb csokor kapor
  • 1 - 2 szelet (ha van, akkor kovászos) kenyér
  • víz

Elkészítés:

  • A káposztát legyaluljuk.
  • Egy nagyobb üveg aljára (2literes/5 literes) egy nagyobb csokor kaprot helyezünk.
  • Erre rátesszük a káposztàt.
  • Felöntjük az előzőleg elkészített sós vízzel. (Kb 2 dkg/liter)
  • A tetejét lezárjuk 1-2 szelet kenyérrel. / Helyettesíthetjük burgonya szeletekkel, vagy akár 2-3 evőkanál kovásszal is.
  • Lefedjük egy tányérral.
  • Viszonylag napos helyen tartjuk, nálam kb. félárnyékban volt. (De elméletileg a konyhapulton is be fog érni, csak ott egy kicsit lassabban)
  • Kb. 5 napig érleljük, majd kisüvegekbe tesszük, felöntjük a leszűrt lével, és hűtőben tàroljuk.
Fanni Fanni

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .