A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Előkészület: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • kb. 1 liter víz
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)
  • ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a vizet beízesítjük a só, a cukor és az ecet segítségével.
  • Az uborkát kicsavarjuk és az ecetes léhez adjuk. Hozzákeverünk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát és beleaprítjuk a fokhagymát.
  • Állni hagyjuk és később fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Azért, hogy ízletesebb legyen mi aprítunk hozzá kb. 2 paradicsomot, egy cső hegyes erős paprikát és 1-2 fej hagymát.

Fanni Fanni

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .