A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Előkészület: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • kb. 1 liter víz
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)
  • ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a vizet beízesítjük a só, a cukor és az ecet segítségével.
  • Az uborkát kicsavarjuk és az ecetes léhez adjuk. Hozzákeverünk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát és beleaprítjuk a fokhagymát.
  • Állni hagyjuk és később fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Azért, hogy ízletesebb legyen mi aprítunk hozzá kb. 2 paradicsomot, egy cső hegyes erős paprikát és 1-2 fej hagymát.

Fanni Fanni

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .