A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Előkészület: 30 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg uborka
  • kb. 1 liter víz
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)
  • ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  • Az uborkát legyaluljuk, besózzuk és hagyjuk, hogy levet eresszen. Közben a vizet beízesítjük a só, a cukor és az ecet segítségével.
  • Az uborkát kicsavarjuk és az ecetes léhez adjuk. Hozzákeverünk 1 teáskanál őrölt pirospaprikát és beleaprítjuk a fokhagymát.
  • Állni hagyjuk és később fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Azért, hogy ízletesebb legyen mi aprítunk hozzá kb. 2 paradicsomot, egy cső hegyes erős paprikát és 1-2 fej hagymát.

Fanni Fanni

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .