Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Előkészület: 30 minutes
Összesen: 30 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db fejes saláta/jégsaláta
  • kb. 1 liter víz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint 10%-os ecet (kb. 4 - 5 ek.)
  • ízlés szerint cukor (kb. 3 - 4 ek.)

Elkészítés:

  • A salátát megmossuk és lecsepegtetjük. Leveleire bontjuk, a külső leveleket eldobjuk.
  • Egy nagyobb tálba langyos vizet eresztünk, amihez hozzáadjuk az ecetet, a sót és ízlés szerint a cukrot. Jól elkeverjük.
  • Ha a cukor feloldódott belenyomkodjuk a leveleire szedett salátát.
  • Fél órát állni hagyjuk, utána fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .