Rendkívül laktató, finom étel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • őrölt fekete bors
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • sertészsír

A mártáshoz:

  • 1 nagyobb doboz paradicsompüré
  • 1 ek. liszt
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • zúzott fokhagyma
  • pecsenyelé/ zsiradék a hús alól

Elkészítés:

  • A húsokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük. Egy tepsit kikenünk zsírral a húsokat belefektetjük, öntünk rá egy kis vizet,  majd alufóliával befedjükElőmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40-50 perc alatt puhára sütjük. Ha már puha, akkor a fóliát levesszük, és egy kicsit megpirítjuk.
  • A mártáshoz a paradicsompürét kevés hús zsiradékkal/pecsenyelével megpirítjuk. Hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Tálaláskor a húsra tesszük.

 

Fanni Fanni

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .