Rendkívül laktató, finom étel.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour
Összesen: 1 hour 30 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet csont nélküli tarja
  • őrölt fekete bors
  • 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • sertészsír

A mártáshoz:

  • 1 nagyobb doboz paradicsompüré
  • 1 ek. liszt
  • ételízesítő
  • őrölt fekete bors
  • zúzott fokhagyma
  • pecsenyelé/ zsiradék a hús alól

Elkészítés:

  • A húsokat sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával megkenjük. Egy tepsit kikenünk zsírral a húsokat belefektetjük, öntünk rá egy kis vizet,  majd alufóliával befedjükElőmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40-50 perc alatt puhára sütjük. Ha már puha, akkor a fóliát levesszük, és egy kicsit megpirítjuk.
  • A mártáshoz a paradicsompürét kevés hús zsiradékkal/pecsenyelével megpirítjuk. Hozzáadjuk az 1 evőkanál lisztet. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Tálaláskor a húsra tesszük.

 

Fanni Fanni

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .