Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 10 percperc
Összesen: 30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
2fejfejes saláta
8 - 10dltej
20 - 30dkgcsászár szalonna + házi füstölt szalonna vegyesen (ha esetleg van terpertő a közelben, akkor édemes abból is beletenni)
10 - 15dkgtrappista sajt
ízlés szerintsó
Elkészítés:
A salátát alaposan megmossuk, leveleire bontjuk és egy mély tálba helyezzük. Ízlés szerint egy picit megsózzuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és jól megpirítjuk és a kisült zsiradék egy részével együtt a salátára borítjuk. Közben a tejet egy edényben felforraljuk. A sajtot szintét apró kockára vágjuk és a salátára tesszük. Mikor a tej felforrt, akkor a salátát a tejjel leborítjuk, jól átkeverjük.
Még forrón, kenyérrel fogyasztjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…