A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertés+ marha hús vegyesen
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 kocka cukor
  • 3 - 4 ek. parmezán sajt
  • őrölt piros paprika
  • 4 - 5 dl házi paradicsomlé
  • liszt

Elkészítés:

  • A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A szalonnát is felaprítjuk, a zsírját kisütjük és rátesszük a már előkészített hagymát. Üvegesre pároljuk.
  • Mikor a hagyma kellően megpuhult hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg ki nem fehéredik. Ekkor rászórunk 1-2 evőkanál őrölt pirospaprikát és felöntjük körülbelül 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy megpuhuljon.
  • Mikor a hús már kezd puha lenni felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.  A 3-4 evőkanál parmezán sajttal és szükség esetén liszttel sűrítjük.
  • A tésztát lobogó sós, pici hozzáadott zsiradékos vízben kifőzzük.
  • Tálaláskor a tészta tetejére helyezünk bőven a raguból és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Fanni Fanni

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .