Instagram

Follow Me!

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg darált sertés + marha hús vegyesen
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 kocka cukor
  • 3-4 evőkanál parmezán sajt
  • őrölt pirospaprika
  • 4-5 dl házi paradicsomlé
  • liszt

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A szalonnát is felaprítjuk, a zsírját kisütjük és rátesszük a már előkészített hagymát. Üvegesre pároljuk.

Mikor a hagyma kellően megpuhult hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg ki nem fehéredik. Ekkor rászórunk 1-2 evőkanál őrölt pirospaprikát és felöntjük körülbelül 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy megpuhuljon.

Mikor a hús már kezd puha lenni felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.  A 3-4 evőkanál parmezán sajttal és szükség esetén liszttel sűrítjük.

A tésztát lobogó sós, pici hozzáadott zsiradékos vízben kifőzzük.

Tálaláskor a tészta tetejére helyezünk bőven a raguból és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Otthon ízei Otthon ízei

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..