A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertés+ marha hús vegyesen
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 kocka cukor
  • 3 - 4 ek. parmezán sajt
  • őrölt piros paprika
  • 4 - 5 dl házi paradicsomlé
  • liszt

Elkészítés:

  • A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A szalonnát is felaprítjuk, a zsírját kisütjük és rátesszük a már előkészített hagymát. Üvegesre pároljuk.
  • Mikor a hagyma kellően megpuhult hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg ki nem fehéredik. Ekkor rászórunk 1-2 evőkanál őrölt pirospaprikát és felöntjük körülbelül 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy megpuhuljon.
  • Mikor a hús már kezd puha lenni felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.  A 3-4 evőkanál parmezán sajttal és szükség esetén liszttel sűrítjük.
  • A tésztát lobogó sós, pici hozzáadott zsiradékos vízben kifőzzük.
  • Tálaláskor a tészta tetejére helyezünk bőven a raguból és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Fanni Fanni

Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .