A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sonka
  • 1 db közepes brokkoli
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3 ek. olíva olaj
  • 2 ek. liszt
  • 20 - 30 dkg reszelt sajt

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 - 4 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

Elkészítés:

  • A brokkolit rózsáira bontjuk, és sós, lobogó vízben félpuhára előfőzzük.
  • A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megkenjük.
  • A szeleteket lisztbe forgatjuk és forró olíva olajban hirtelen, mindkét felét megkérgesítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük.
  • Az 5 dkg vajból, a 2 evőkanál lisztből és a tejből besamel mártást készítünk.
  • A vajat felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, folyamatos kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen sűrű mártást készítünk. A sonkát belekockázzuk a mártásba.
  • A brokkolit a húsokra helyezzük, majd a sonkás besamel mártással leöntjük. Bacon szeleteket fektetünk rá, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, a húst puhára sütjük, a sajtot pedig ropogósra pirítjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Ha igazán különleges ízhatásra vágytok, és szeretitek a marhahúst, akkor mindenképp ki kell próbálnotok, ezt a szuper sörös marhasültet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .