A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 1 kg csirkemell
  • 15 dkg bacon
  • 10 dkg sonka
  • 1 db közepes brokkoli
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3 ek. olíva olaj
  • 2 ek. liszt
  • 20 - 30 dkg reszelt sajt

A besamelhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 - 4 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió (opcionális)

Elkészítés:

  • A brokkolit rózsáira bontjuk, és sós, lobogó vízben félpuhára előfőzzük.
  • A csirkemellet kifilézzük, vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymával megkenjük.
  • A szeleteket lisztbe forgatjuk és forró olíva olajban hirtelen, mindkét felét megkérgesítjük. Kivajazott tepsibe helyezzük.
  • Az 5 dkg vajból, a 2 evőkanál lisztből és a tejből besamel mártást készítünk.
  • A vajat felolvasztjuk, a liszttel elkeverjük, folyamatos kevergetés mellett apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen sűrű mártást készítünk. A sonkát belekockázzuk a mártásba.
  • A brokkolit a húsokra helyezzük, majd a sonkás besamel mártással leöntjük. Bacon szeleteket fektetünk rá, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, a húst puhára sütjük, a sajtot pedig ropogósra pirítjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .