Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukrozatlan kakópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. méz

A krémhez:

  • 1,5 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje

Elkészítés:

  • A tojásokat egy keverőtálba felütjük és felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mézet és jól összekeverjük.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport.
  • A két tál tartalmát összevegyítjük és csomómentes masszává keverjük.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Körülbelül 30 cm x 38 cm-es a tepsi. Előmelegített sütőben, 180°-on 10 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet.
  • A pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a tejjel elkeverjük. Sűrű pudingot főzünk. A mascarpontét elkeverjük a vajjal és a kihűlt pudinghoz adjuk. Egy robotgéppel kikeverjük.
  • Összeállítás: a tészta egyik felét igény szerinti nagyságúra vágjuk. Ebből az adagból elvileg 12 db hosszúkás süteményünk lesz. Azt a felét, amelyik egyben maradt megkenjük a krémmel és a felvágott darabokat rápakoljuk a tetejére.
  • Konyharuhával letakarva pihentetjük. Másnap szeleteljük és fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .