Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 3

Hozzávalók:

  • 4 db közepes alma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 1 csapott ek. fahéj
  • 3 db tojás
  • 30 dkg darált mák

Elkészítés:

  • Kezdésként az almákat megpucoljuk, lereszeljük és cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Félretesszük és megvárjuk, hogy levet eresszen.
  • A tojásokat egy robotgép segítségével felverjük. Az almát kinyomkodjuk, a levét leöntjük. A mákhoz hozzáadjuk az édesítőszert és ledaráljuk. Lehetőleg ne folyékony édesítőszert használjunk, hanem inkább port, leginkább xilitet vagy eritritet.
  • A darált mákot összevegyítjük a befűszerezett almával, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásokat is, majd hozzáadjuk a sütőport.
  • Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, beleöntjük a masszát, és 170°-on, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Forró meggylekvárral az igazi.

Fanni Fanni

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .