Instagram

Follow Me!

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Hozzávalók 3 főre:

  • 4 db közepes alma
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • édesítőszer ízlés szerint
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 3 tojás
  • 30 dkg darált mák

Elkészítés:

Kezdésként az almákat megpucoljuk, lereszeljük és cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük. Félretesszük és megvárjuk, hogy levet eresszen.

A tojásokat egy robotgép segítségével felverjük. Az almát kinyomkodjuk, a levét leöntjük. A mákhoz hozzáadjuk az édesítőszert és ledaráljuk. Lehetőleg ne folyékony édesítőszert használjunk, hanem inkább port, leginkább xilitet vagy eritritet.

A darált mákot összevegyítjük a befűszerezett almával, és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a felvert tojásokat is, majd hozzáadjuk a sütőport.

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk ki, beleöntjük a masszát, és 170°-on, légkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: forró meggylekvárral az igazi.

Otthon ízei Otthon ízei

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Egyszerű, hagyományos sütemény, amely a legtöbb családnál ékesíti az ünnepi asztalokat.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..