Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 - 8 db kifli
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 - 10 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 8 - 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb. 2 - 3 ek. méz
  • 4 db tojás fehérje

Elkészítés:

  • Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet és jól összeforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk.
  • Ha a tejes egyvelegünk felforrt, akkor a még forrón a kiflire öntjük és jól összeforgatjuk, hogy a kiflik fel tudják szívni a tejet.
  • A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kiflikre szórjuk, óvatosan összeforgatjuk és egy kivajazott jénaiba helyezzük.
  • A 4 tojás fehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük és bevonjuk a guba tetejét.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Tálaláskor egy vaníliás pudingporból készített öntettel kínálhatjuk.

Fanni Fanni

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk a barackos változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .