Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 - 8 db kifli
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 - 10 dkg darált mák
  • 5 dkg vaj
  • 8 - 10 dkg porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • kb. 2 - 3 ek. méz
  • 4 db tojás fehérje

Elkészítés:

  • Egy fazékba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet és jól összeforraljuk. Közben a kifliket karikára vágjuk.
  • Ha a tejes egyvelegünk felforrt, akkor a még forrón a kiflire öntjük és jól összeforgatjuk, hogy a kiflik fel tudják szívni a tejet.
  • A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal. A kiflikre szórjuk, óvatosan összeforgatjuk és egy kivajazott jénaiba helyezzük.
  • A 4 tojás fehérjét egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük és bevonjuk a guba tetejét.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés:

Tálaláskor egy vaníliás pudingporból készített öntettel kínálhatjuk.

Fanni Fanni

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .