Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
A leveshez:
3dbrépa
2dbfehérrépa
1dbnagyobb hagyma
1dbkisebb karalábé
1kisebb szeletzeller
1db kisebb édesburgonya
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
1csipetcukor
ízlés szerinttárkony (ne spóroljunk vele)
piciolaj
A húsgombóchoz:
kb. 40dkgdarálthús
kb. 5dkgrizs
1dbtojás
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
1gerezdfokhagyma
A tésztához:
1dbtojás
annyiliszt,amennyit az 1 tojás felvesz(viszonylag keményebb, reszelhető legyen)
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, fazékba helyezzük. Öntünk alá egy kis olajat, és üvegesre pároljuk. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, megmossuk, és a fazékba tesszük, majd tovább pirítjuk a hagymával együtt. Felengedjük vízzel ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, hozzáadjuk a cukrot is. Hagyjuk főni.
Közben elkészítjük a húsgombócot is. A darálthúst ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát. Jól elkeverjük. Beletesszük a rizst. Alaposan átkeverjük, ügyelve arra, hogy mindenhol egyformán legyen fűszer és rizs.
Apró gombócokat formálunk belőle és a levesbe tesszük.
Amíg a leves fő, addig elkészítjük a tésztát. 1 tojáshoz annyi lisztet teszünk, amennyit a tojás felvesz. Keményebb tésztát készítünk,olyat, hogy lehessen reszelni.
Amikor a zöldségek és a húsgombóc már majdnem teljesen készen vannak a tésztát a levesbe reszeljük, illetve ekkor adjuk hozzá a tárkonyt is.
A leves akkor van kész, amikor minden kellően megpuhult.
Tálaláskor citrommal, és tejföllel kínáljuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…