A kétféle barack nagyon jól passzol egymáshoz, és tökéletes harmóniát nyújt. Kiváló hűsítő egy meleg nyári napon.

 

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Lehűteni 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb őszibarack
  • 5 db sárgabarack
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 kk. rumaroma
  • ízlés szerint cukor
  • fél citrom leve
  • 3 - 5 db friss menta levél
  • 3 db friss bazsalikomlevél
  • 1 - 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

  • A barackokat alaposan megmossuk, majd a héjuktól és maguktól megszabadítjuk őket, utána pedig feldaraboljuk.
  • Egy magas falú edénybe tesszük, és annyi vizet teszünk rá, ami épphogy ellepi.
  • Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a citrom levét valamint a rumaromát is, szükség esetén cukorral ízesítjük.  Puhára főzzük.
  • Ha a barackok kellően megpuhultak akkor, hozzáadjuk a friss menta és bazsalikom levelet, majd egy botmixer segítségével összezúzzuk, és a végén tejszínnel fellazítjuk.
  • Jól lehűtjük, jéghidegen, barackdarabokkal találjuk.
Fanni Fanni

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Az egyik kedvenc téli zöldségem a manapság igen népszerű és egészséges, vitaminban gazdag csicsóka. Ennek egyik elkészítési módja bújt meg ebben a krémlevesben.

Hagyományos, derecskei étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .