Instagram

Follow Me!

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Hozzávalók:

A szecsuáni csirkéhez:
  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg fafülgomba
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 db nagyobb, érettebb paprika (abból az egyik ízlés szerint lehet csípős)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 csipet gyömbér
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
A rizshez:
  • 1-1,5 bögre rizs
  • 2-3 tojás
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A készítés előtt fél-egy órával a fafülgombát forró vízbe beáztatjuk és lefedjük. A csirkemellet csíkokra szeleteljük. Ezt követően a szójaszószt, a borecetet, a borsot, a sót és a gyömbért összekeverjük, ebben áztatjuk be a húsokat fél órára.

Egy wokban 1 evőkanál olíva olajat felhevítünk és erre tesszük rá az előzőleg csíkokra vágott, leszűrt csirkét, amit 3-5 perc alatt kérgesre pirítunk. A húst ezt követően kivesszük a wokból.

A maradék zsiradékhoz hozzáadunk 1 evőkanál olajat és ekkor beletesszük a szeletekre vágott hagymát, a paprikát, a gombát, a répát, a zöldséget és az előzőleg már beáztatott fafülgombát. Jól lesütjük.

A zöldségekhez hozzáadjuk a csirkét és összepirítjuk, majd felöntjük a csirkéről leszűrt lével. A csirkét puhára főzzük, majd ha kellően megpuhult, akkor 1 evőkanál kukoricakeményítőt egy kis hideg víz segítségével elkeverünk, és folyamatos keverés mellett a csirkéhez adjuk, jól összeforraljuk. Szükség szerint utólag ízesítjük.

Mindeközben a rizst megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. 2-3 tojást felütünk, habosra keverjük és egy serpenyőben megsütjük, amit a rizshez keverünk.

Tálaláskor a rizsből és a szószból is kerül a tányérra. Melegen fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..