Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A szecsuáni csirkéhez:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg fafülgomba
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 - 2 db nagyobb, érettebb paprika (ebből az egyik ízlés szerint csípős is lehet)
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2 - 3 ek. szójaszósz
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 - 3 ek. olíva olaj
  • 1 ek. kukoricakeményítő

A rizshez:

  • 1 - 1,5 bögre rizs
  • 2 - 3 db tojás
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A készítés előtt fél-egy órával a fafülgombát forró vízbe beáztatjuk és lefedjük. A csirkemellet csíkokra szeleteljük. Ezt követően a szójaszószt, a borecetet, a borsot, a sót és a gyömbért összekeverjük, ebben áztatjuk be a húsokat fél órára.
  • Egy wokban 1 evőkanál olíva olajat felhevítünk és erre tesszük rá az előzőleg csíkokra vágott, leszűrt csirkét, amit 3-5 perc alatt kérgesre pirítunk. A húst ezt követően kivesszük a wokból.
  • A maradék zsiradékhoz hozzáadunk 1 evőkanál olajat és ekkor beletesszük a szeletekre vágott hagymát, a paprikát, a gombát, a répát, a zöldséget és az előzőleg már beáztatott fafülgombát. Jól lesütjük.
  • A zöldségekhez hozzáadjuk a csirkét és összepirítjuk, majd felöntjük a csirkéről leszűrt lével. A csirkét puhára főzzük, majd ha kellően megpuhult, akkor 1 evőkanál kukoricakeményítőt egy kis hideg víz segítségével elkeverünk, és folyamatos keverés mellett a csirkéhez adjuk, jól összeforraljuk. Szükség szerint utólag ízesítjük.
  • Mindeközben a rizst megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. 2-3 tojást felütünk, habosra keverjük és egy serpenyőben megsütjük, amit a rizshez keverünk.
  • Tálaláskor a rizsből és a szószból is kerül a tányérra. Melegen fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .