Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 20 dkg bacon
  • 5 ek. tejföl
  • 4 ek. liszt
  • 20 dkg sajt
  • 3 db tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint petrezselyem
  • ízlés szerint snidling (opcionális)

Elkészítés:

  • A húst előkészítjük. Megmossuk, kifilézzük és apró kockákra vágjuk.
  • Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel.
  • A tejfölt, a lisztet és a tojást egy tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a petrezselymet, a snidlinget, és 15 dkg reszelt sajtot. Jól kikeverjük, és kész is van a masszánk. Belekeverjük a húsokat is.
  • Az őzgerinc formát kikenjük zsiradékkal, belefektetjük a bacon szeleteket ügyelve arra,hogy a szélei picit kilógjanak. Szükségünk lesz rá, a betakaráshoz.
  • A tölteléket a formába kanalazzuk és ráhajtjuk a bacon szeleteket. Ha van rá lehetőségünk, akkor hosszábban is borítsunk be baconnel.
  • Előmelegített sütőben 170°-on, 30-40 perc alatt megsütjük.
  • Ha megsült, akkor egy tepsibe borítjuk, a tetejét a maradék sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a bacon és a sajt meg nem pirul.
  • Hozzá kukoricás rizst készíthetünk.

Fanni Fanni

Ropogósra sütött szezonális grillcsirkecomb- az egyik kedvencünk.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .