Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A szecsuáni csirkéhez:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg fafülgomba
  • 10 dkg répa
  • 10 dkg zöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 - 2 db nagyobb, érettebb paprika (ebből az egyik ízlés szerint csípős is lehet)
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 2 - 3 ek. szójaszósz
  • 1 dl fehérborecet
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 - 3 ek. olíva olaj
  • 1 ek. kukoricakeményítő

A rizshez:

  • 1 - 1,5 bögre rizs
  • 2 - 3 db tojás
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A készítés előtt fél-egy órával a fafülgombát forró vízbe beáztatjuk és lefedjük. A csirkemellet csíkokra szeleteljük. Ezt követően a szójaszószt, a borecetet, a borsot, a sót és a gyömbért összekeverjük, ebben áztatjuk be a húsokat fél órára.
  • Egy wokban 1 evőkanál olíva olajat felhevítünk és erre tesszük rá az előzőleg csíkokra vágott, leszűrt csirkét, amit 3-5 perc alatt kérgesre pirítunk. A húst ezt követően kivesszük a wokból.
  • A maradék zsiradékhoz hozzáadunk 1 evőkanál olajat és ekkor beletesszük a szeletekre vágott hagymát, a paprikát, a gombát, a répát, a zöldséget és az előzőleg már beáztatott fafülgombát. Jól lesütjük.
  • A zöldségekhez hozzáadjuk a csirkét és összepirítjuk, majd felöntjük a csirkéről leszűrt lével. A csirkét puhára főzzük, majd ha kellően megpuhult, akkor 1 evőkanál kukoricakeményítőt egy kis hideg víz segítségével elkeverünk, és folyamatos keverés mellett a csirkéhez adjuk, jól összeforraljuk. Szükség szerint utólag ízesítjük.
  • Mindeközben a rizst megfőzzük, ízlés szerint sózzuk. 2-3 tojást felütünk, habosra keverjük és egy serpenyőben megsütjük, amit a rizshez keverünk.
  • Tálaláskor a rizsből és a szószból is kerül a tányérra. Melegen fogyasztjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .