Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 35 perc
Adag: 1 képen látható tálnyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk.
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán, cheddar)
  • 5 dkg magmix (zab, len, napraforgó, mák, chia, szezám...)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a csipet cukrot, majd belekeverjük a magvakat is.
  • Beletesszük a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a hideg vajat és a víz fokozatos adagolásával összegyúrjuk.
  • A tálat lefedjük, és órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és ízlés szerinti méretűre/alakúra vágjuk.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .