Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 35 perc
Adag: 1 képen látható tálnyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk.
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán, cheddar)
  • 5 dkg magmix (zab, len, napraforgó, mák, chia, szezám...)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a csipet cukrot, majd belekeverjük a magvakat is.
  • Beletesszük a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a hideg vajat és a víz fokozatos adagolásával összegyúrjuk.
  • A tálat lefedjük, és órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és ízlés szerinti méretűre/alakúra vágjuk.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .