Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 35 perc
Adag: 1 képen látható tálnyi

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk.
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csipet cukor
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt sajt (parmezán, cheddar)
  • 5 dkg magmix (zab, len, napraforgó, mák, chia, szezám...)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, a csipet cukrot, majd belekeverjük a magvakat is.
  • Beletesszük a reszelt sajtot, belemorzsoljuk a hideg vajat és a víz fokozatos adagolásával összegyúrjuk.
  • A tálat lefedjük, és órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és ízlés szerinti méretűre/alakúra vágjuk.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 180°-on, 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .