Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltelékhez:

  • áfonya dzsem

A csokiborításhoz:

  • vaj
  • víz
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek. cukor (lehetőség szerint porcukor)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
  • A csokis réteghez a kakaóport összekeverjük a porcukorral, adunk hozzá egy kevés olvasztott vajat és igény szerint vízzel hígítjuk nem túl folyós, kenhető állagúra. A sütiket csokival beborítjuk.
  • Egy tálcára helyezzük és várjuk, hogy megszilárduljon.
  • Körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Fanni Fanni
megosztás

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.