Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltelékhez:

  • áfonya dzsem

A csokiborításhoz:

  • vaj
  • víz
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek. cukor (lehetőség szerint porcukor)

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
  • A csokis réteghez a kakaóport összekeverjük a porcukorral, adunk hozzá egy kevés olvasztott vajat és igény szerint vízzel hígítjuk nem túl folyós, kenhető állagúra. A sütiket csokival beborítjuk.
  • Egy tálcára helyezzük és várjuk, hogy megszilárduljon.
  • Körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

Megjegyzés:

Kókuszreszelékkel díszíthetjük.

Fanni Fanni
megosztás

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .