Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 55 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltéshez:

  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • 1 db tojás fehérje
  • 5 dkg darált dió
  • 2 kk. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • Közben a tojásfehérjét felverjük. ( Nem kell túl keményre, kvázi laza habbá verjük. )
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  • A lyukas közepűek tetejét lekenjük a tojásfehérjével és belemártjuk a cukros dióba.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk.
  • Picit pihenni hagyjuk, körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .