Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 40 percperc
Összesen: 1 óraóra10 percperc
Adag: 1tepsi (30x25 cm)
Hozzávalók:
Tésztához:
50dkgliszt
15dkgmargarin
10dkgsertés zsír
10dkgporcukor
2dbtojás
1csomagvaníliás cukor
0,5csomagsütőpor
1ek.tejföl
Töltelék:
4 - 5dbnagyobb alma
4 - 5szeletelőre megsütött sütőtök
ízlés szerintcukor
1csomagvaníliás cukor
ízlés szerintfahéj
A tetejére:
1dbtojássárgája
apróravágott dió
0,5csomagvaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a zsírt, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat is. Alaposan összegyúrjuk, 2 egyenlő részre osztjuk.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és hozzáadjuk a cukrot, vaníliáscukrot majd a fahéjat is. Megvárjuk, hogy levet eresszen, és jól kinyomkodjuk. Ezt követően a sütőtököt egy villa segítségével jól összetörjük vagy mixerben pürésítjük, majd az almához keverjük. Ekkor ízlés szerint még a fahéj, illetőleg a cukor mennyiségét pótolhatjuk.
A tészta egyik részét kinyújtuk, és egy zsiradékkal kikent, lisztezett tepsibe tesszük. Erre ráhalmozzuk az almás- tökös tölteléket. Ezt követően kinyújtjuk a másik tésztát is, amivel az egészet befedjük.
Villával megszurkáljuk, tojássárgájával megkenjük, majd rászórjuk az apróra vágott diót. Előmelegített sütőben, körülbelül 40 perc alatt aranybarnára sütjük. Még forrón vaníliás cukorral hintjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…