Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 45 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 1/4 csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj (olvasztva)

A töltéshez:

  • sárgabaracklekvár

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot és jól elkeverjük. Hozzákeverjük a tojást és az olvasztott vajat is.
  • Ha a tésztánk összeállt egy zacskóba tesszük és fél órán keresztül hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és linzerszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és előmelegített sütőben 160°-on, pár perc alatt világosra sütjük.
  • Ha kihűlt lekvárral összeragasztjuk és porcukorral megszórjuk.
  • Körülbelül 2 óra elteltével fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.