Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4 főre

Hozzávalók:

  • 450 g túró
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg porcukor

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A túrót kikeverjük a tojásokkal, cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a sót, a citrom reszelt héját, majd apránként a sütőporral elkevert lisztet is. 
  • Jól összedolgozzuk. Vizes kézzel igény szerinti golyókat formálunk belőle.
  • Bő olajban aranybarnára sütjük. A tetejét porcukorral/ vaníliás cukorral/fahéjas cukorral megszórjuk.
Fanni Fanni

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Omlósságával kiérdemli a helyét, akár egy ünnepi asztalon is.

Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .