Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 12 -15 db

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet
  • ízlés szerint vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A zabpelyhet száraz serpenyőkben egy kicsit megpirítjuk, majd várunk egy kicsit,hogy hűljön.
  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a nádcukrot, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a sót, a vanília aromát és a kihűlt zabhelyzet is.
  • Jól összedolgozzuk.
  • A formázás nálam úgy történt, hogy egy tiszta tálcára sütőpapírt fektettem, amin egyenletesen kilapítottam. Közepes„pogácsaszaggató”-val kiszaggattam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, körülbelül 150 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  • Másnap is finom marad.
Fanni Fanni

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Gyors és mutatós vendégváró süti. Csoki, kakaó imádók ne hagyják ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .