Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 12 -15 db

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet
  • ízlés szerint vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A zabpelyhet száraz serpenyőkben egy kicsit megpirítjuk, majd várunk egy kicsit,hogy hűljön.
  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a nádcukrot, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a sót, a vanília aromát és a kihűlt zabhelyzet is.
  • Jól összedolgozzuk.
  • A formázás nálam úgy történt, hogy egy tiszta tálcára sütőpapírt fektettem, amin egyenletesen kilapítottam. Közepes„pogácsaszaggató”-val kiszaggattam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, körülbelül 150 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  • Másnap is finom marad.
Fanni Fanni

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .