Igazi bekuckózós desszert az őszi hétvégékre.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 12 szelet

Eszközök:

  • 1 gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült sütőtök
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj/ olasztott vaj
  • 1 csipet
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk őrölt kardamom
  • 0,5 tk őrölt gyömbér
  • 20 dkg apróra vágott aszalt szilva
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki

Elkészítés:

  • A sült sütőtököt pürésítjük és egy keverőtálba tesszük.Beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
  • Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot és a fűszereket is, majd jó alaposan elkeverjük.
  • Az étcsokit és az aszaltszilvát apróra vágjuk és belekeverjük az előzőleg elkészített masszánkba.
  • Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük, és előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, nagyjából 1 órát sütjük. (Ha a teteje esetleg nagyon pirulna, alufóliával letakarva sütjük tovább. )
Fanni Fanni
megosztás

Kiadós reggeli a hét bármelyik napjára.

Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .