Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 szelet csirkemell
  • 8 ek. liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • kb. 30 dkg cornflakes

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • A lisztes csirkemellet vékonyan megkenjük tejföllel. Egy szilikon ecset ebben a segítségünkre lehet.
  • A cornflakes-et egy mélyebb tálba öntjük, és beleforgatjuk a csirkemell szeleteket, kicsit megnyomkodjuk, hogy megragadjon rajtuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy picit megspricceljük olíva olaj sprével.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, kb. 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna, és puha nem lesz.
Fanni Fanni

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .