Egyszerűen elkészíthető különleges fogás, nagyon jól ropog a külseje, belül pedig finom, puha marad.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 szelet csirkemell
  • 8 ek. liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • kb. 30 dkg cornflakes

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  • A lisztes csirkemellet vékonyan megkenjük tejföllel. Egy szilikon ecset ebben a segítségünkre lehet.
  • A cornflakes-et egy mélyebb tálba öntjük, és beleforgatjuk a csirkemell szeleteket, kicsit megnyomkodjuk, hogy megragadjon rajtuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egy picit megspricceljük olíva olaj sprével.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, kb. 30-40 percig sütjük, amíg aranybarna, és puha nem lesz.
Fanni Fanni
megosztás

Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.