Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 4 óra
Összesen: 4 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 80 dkg marha comb
  • 10 dkg bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg gomba
  • 2 ek. liszt
  • pici sűrített paradicsom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint borsikafű
  • ízlés szerint majoránna
  • pici őrölt kömény
  • pici cukor
  • ízlés szerint friss/szárított petrezselyem
  • 2 - 3 db babérlevél
  • kb.5 dkg vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4-5 dl alaplé

Elkészítés:

  • A marhahúst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy hőálló edénnyel dolgozzunk, olyannal, amit be tudunk majd rakni a sütőbe is.
  • Az edényben a vajat felolvasztjuk, a bacont felvágjuk, és pirosra sütjük benne. Kiszedjük, félretesszük, a helyére pedig a kockára vágott hús jön, melynek minden oldalát igyekszünk kérgesre sütni. Ezt is kiszedjük a baconhöz, majd belekerül a hagyma, fokhagyma, amit üvegesre párolunk. Beletesszük a karikára vágott répát, fehérrépát, majd 10 perc elteltével a gombát is.
  • Ha a zöldségek egy picit megpuhultak, akkor kiszedjük egy tába őket, és visszakerül az edénybe a hús és a bacon. Ekkor 2 evőkanál liszttel megszórjuk a húst, közben fokozatosan keverjük. Felöntjük a borral,visszakerülnek a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsompürét, beletesszük a fűszereket, majd végül az alaplé is hozzákerül.
  • Alaposan átmozgatjuk, egy picit hagyjuk, hogy összeforrjanak az ízek, majd lefedjük és előmelegített sütőben, 150-160°-on 4-5 óra alatt omlósra sütjük. Közben néha óvatosan átkeverjük.
Fanni Fanni
megosztás

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .