Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 4 óra
Összesen: 4 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 80 dkg marha comb
  • 10 dkg bacon
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg gomba
  • 2 ek. liszt
  • pici sűrített paradicsom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint kakukkfű
  • ízlés szerint borsikafű
  • ízlés szerint majoránna
  • pici őrölt kömény
  • pici cukor
  • ízlés szerint friss/szárított petrezselyem
  • 2 - 3 db babérlevél
  • kb.5 dkg vaj
  • 1 dl vörösbor
  • 4-5 dl alaplé

Elkészítés:

  • A marhahúst megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Egy hőálló edénnyel dolgozzunk, olyannal, amit be tudunk majd rakni a sütőbe is.
  • Az edényben a vajat felolvasztjuk, a bacont felvágjuk, és pirosra sütjük benne. Kiszedjük, félretesszük, a helyére pedig a kockára vágott hús jön, melynek minden oldalát igyekszünk kérgesre sütni. Ezt is kiszedjük a baconhöz, majd belekerül a hagyma, fokhagyma, amit üvegesre párolunk. Beletesszük a karikára vágott répát, fehérrépát, majd 10 perc elteltével a gombát is.
  • Ha a zöldségek egy picit megpuhultak, akkor kiszedjük egy tába őket, és visszakerül az edénybe a hús és a bacon. Ekkor 2 evőkanál liszttel megszórjuk a húst, közben fokozatosan keverjük. Felöntjük a borral,visszakerülnek a zöldségek, hozzáadjuk a paradicsompürét, beletesszük a fűszereket, majd végül az alaplé is hozzákerül.
  • Alaposan átmozgatjuk, egy picit hagyjuk, hogy összeforrjanak az ízek, majd lefedjük és előmelegített sütőben, 150-160°-on 4-5 óra alatt omlósra sütjük. Közben néha óvatosan átkeverjük.
Fanni Fanni

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .