Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Pihentetés 8 óra
Összesen: 8 óra 30 perc
Adag: 1 32 cm átmérőjű torta

Eszközök:

  • 1 db 32-cm átmérőjű tortaforma

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • kb. 30 dkg ízesítetlen keksz
  • 2-3 ek. méz
  • kb. 15 dkg vaj

A krémhez:

  • 500 ml Hulala habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 kis pohár joghurt
  • 4 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A tetejére:

  • kb.30 - 40 dkg gyümölcs (ha van, akkor friss, de jó a fagyasztott is)
  • 1 csomag zselatin
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • Az alaphoz a kekszet összetörjük, amennyire csak tudjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál mézet, az olvasztott vajat és masszává gyúrjuk. Ha szükséges akkor adunk hozzá egy pici tejet is, hogy jobban összeálljon.
  • A tortaformát kikenjük vajjal, és az aljába belesimítjuk a kekszes alapot.
  • A krémhez az előzőleg behűtött habtejszínből a habfixálók hozzáadásával kemény habot verünk. A mascarponét egy tálba tesszük, majd ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A zselatint egypici vízben folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, majd a mascarponéhoz adjuk, amit szintén folyamatosan kevergetünk.
  • A felvert tejszínt laza mozdulatokkal a mascarponéhoz keverjük és az alapra halmozzuk, eligazítjuk.
  • Az epreket egy picit megcukrozzuk, és hagyjuk állni. Majd leszűrjük, a gyümölcsöket lecsepegtetjük, esetleg egy papírtörlővel le is itathajuk róla a nedvességet. Majd a krém tetejére pakoljuk.
  • A félretett gyümölcslét, ha nem elég édes, akkor megcukrozzuk, és egy pici vizet is adhatunk hozzá, ha kevésnek tűnik. Ebben oldjuk fel a zselatint, amit egy kis kihűlés után, de még megkocsonyásodás előtt óvatosan a gyümölcsök tetejére kanalazunk.
  • Hűtőbe tesszük. Másnap fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Nagyon finom túró fánk, könnyű elkészíteni, nem olajos és másnap is finom- feltéve, ha marad.

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .