Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Pihentetés 30 percperc
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
A tésztához:
50dkgliszt
3dltej
2csomagvaníliás cukor
1dbvanília rúd kikapart belseje
2,5dkgélesztő
egycsipetsó
3ek.cukor
2dbtojás sárgájq
5dkgvaj
A töltelékhez:
10dkgvaj
2ek.fahéj
10dkgporcukor
A tejsodóhoz:
3dltej
2dbtojás
1csomagvaníliás cukor
3dkgcukor
1ek.vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót, a tojás sárgáját, a vanília rúd kikapart belsejét, az 5 dkg puha vajat, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk a maradék langyos tejjel, addig amíg egynemű tésztát nem kapunk.
Ha összeállt a tésztánk, akkor letakarjuk, meleg helyen körülbelül fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A porcukrot összekeverjük a 2 evőkanál fahéjjal a vajat pedig megolvasztjuk.
Ha a tésztánk megkelt, akkor 2 egyenlő részre osztjuk és egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. Körülbelül 1-1,5 cm vastagságúra.
A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukros fahéjjal és szoros csigává tekerjük.
Körülbelül 2 cm vastagra vágjuk fel, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben 180°-on, 25 perc alatt arany-barnára sütjük.
Amíg a csigák sülnek elkészítjük a tejsodót. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájukat a 2 evőkanál cukorral egy lábasban jól kikeverjük.
Kevergetés mellett hozzáadjuk az 1 evőkanál pudingport, a 3 dl tejet és simára keverjük. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felfőzzük és a tűzről levéve a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
A csigákat a sülés után a tejsodóval tálaljuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…