Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje
  • 2,5 dkg élesztő
  • egy csipet
  • 3 ek. cukor
  • 2 db tojás sárgájq
  • 5 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. fahéj
  • 10 dkg porcukor

A tejsodóhoz:

  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 dkg cukor
  • 1 ek. vaníliás pudingpor

Elkészítés:

  • Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a csipet sót, a  tojás sárgáját, a vanília rúd kikapart belsejét, az 5 dkg puha vajat, és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk a maradék langyos tejjel, addig amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  • Ha összeállt a tésztánk, akkor letakarjuk, meleg helyen körülbelül fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A porcukrot összekeverjük a 2 evőkanál fahéjjal a vajat pedig megolvasztjuk.
  • Ha a tésztánk megkelt, akkor 2 egyenlő részre osztjuk és egy lisztezett deszkán kinyújtjuk. Körülbelül 1-1,5 cm vastagságúra.
  • A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a porcukros fahéjjal és szoros csigává tekerjük.
  • Körülbelül 2 cm vastagra vágjuk fel, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben 180°-on, 25 perc alatt arany-barnára sütjük.
  • Amíg a csigák sülnek elkészítjük a tejsodót. A tojásokat  szétválasztjuk és a sárgájukat a 2 evőkanál cukorral egy lábasban jól kikeverjük.
  • Kevergetés mellett hozzáadjuk az 1 evőkanál pudingport, a 3 dl tejet és simára keverjük. Lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett felfőzzük és a tűzről levéve a habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk.
  • A csigákat a sülés után a tejsodóval tálaljuk.

 

Fanni Fanni

A sokak által mumusként kezelt népszerű étel általam sűrűn készített változata.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

A tetején a grillázs nagyon jól harmonizál a sütemény krémességével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .