Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Pihentetés 8 óra
Összesen: 8 óra 30 perc
Adag: 1 32 cm átmérőjű torta

Eszközök:

  • 1 db 32-cm átmérőjű tortaforma

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • kb. 30 dkg ízesítetlen keksz
  • 2-3 ek. méz
  • kb. 15 dkg vaj

A krémhez:

  • 500 ml Hulala habtejszín
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 kis pohár joghurt
  • 4 csomag habfixáló
  • 1 csomag zselatin
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A tetejére:

  • kb.30 - 40 dkg gyümölcs (ha van, akkor friss, de jó a fagyasztott is)
  • 1 csomag zselatin
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • Az alaphoz a kekszet összetörjük, amennyire csak tudjuk. Hozzáadjuk a 2 evőkanál mézet, az olvasztott vajat és masszává gyúrjuk. Ha szükséges akkor adunk hozzá egy pici tejet is, hogy jobban összeálljon.
  • A tortaformát kikenjük vajjal, és az aljába belesimítjuk a kekszes alapot.
  • A krémhez az előzőleg behűtött habtejszínből a habfixálók hozzáadásával kemény habot verünk. A mascarponét egy tálba tesszük, majd ízlés szerint adunk hozzá cukrot, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is. A zselatint egypici vízben folyamatos kevergetés mellett felmelegítjük, majd a mascarponéhoz adjuk, amit szintén folyamatosan kevergetünk.
  • A felvert tejszínt laza mozdulatokkal a mascarponéhoz keverjük és az alapra halmozzuk, eligazítjuk.
  • Az epreket egy picit megcukrozzuk, és hagyjuk állni. Majd leszűrjük, a gyümölcsöket lecsepegtetjük, esetleg egy papírtörlővel le is itathajuk róla a nedvességet. Majd a krém tetejére pakoljuk.
  • A félretett gyümölcslét, ha nem elég édes, akkor megcukrozzuk, és egy pici vizet is adhatunk hozzá, ha kevésnek tűnik. Ebben oldjuk fel a zselatint, amit egy kis kihűlés után, de még megkocsonyásodás előtt óvatosan a gyümölcsök tetejére kanalazunk.
  • Hűtőbe tesszük. Másnap fogyasztjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .