Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 45 perc
Összesen: 1 óra 5 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db előfőzött répa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3- 4 ek reszelt parmezán
  • pici olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A zöldségeket megmossuk, felvágjuk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Enyhén megsózzuk, majd meglocsoljuk egy pici olívaolajjal. Előmelegített sütőben, kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés után a paprika és paradicsom héját óvatosan lehúzzuk. Minden zöldséget egy fazékba helyezünk és annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. Lassú tűzön, kb. 20-30 percig főzzük.
  • Egy botmixer segítségével alaposan pürésítjük, sózzuk,borsozzuk majd hozzáadjuk a főzőtejszínt is. Jól összeforraljuk, beleszórjuk a parmezánt, elkeverjük, és már tálalhatjuk is.
  • Feltétként nálam pirított rukkolja és sajtos pirítós kerültrá.
Fanni Fanni
megosztás

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Egyszerű leves, amely egy pillanat alatt kicsik és nagyok kedvencévé válhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .