Krémleves a meleg, nyári napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 db őszibarack
  • 5 dl víz
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek. cukor
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje
  • 1 db fahéjrúd
  • 2 ek. vaníliás pudingpor
  • ízlés szerint vanília ízű jégrkrém

Elkészítés:

  • A barackokat meghámozzuk és kimagozzuk.
  • Igény szerint 2-3 darabot apró kockákra vághatunk és eltehetünk a későbbi a tálaláshoz. Én személy szerint vaníliás jégkrémmel szeretem leginkább.
  • A barackokat tehát közepes méretű kockákra vágva egy fazékban feltesszük főni, annyi vízzel, amennyi elég ahhoz, hogy épphogy ellepje őket. A vízhez hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a fahéj rudat.  Körülbelül 20 perc alatt közepes lángon a gyümölcsöket puhára főzzük.
  • Közben a vaníliás pudingport kikeverjük a tejszínnel. Habarást készítünk. Ha megfőtt, akkor a tűzről levéve összeturmixoljuk, majd az előre elkészített habarással behabarjuk.
  • A levesünket lehűtjük.
  • Hidegen vanília jégkrémmel és a felkockázott őszibarack-darabokkal fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A kétféle barack nagyon jól passzol egymáshoz, és tökéletes harmóniát nyújt. Kiváló hűsítő egy meleg nyári napon.

Nagy kedvencnek számít nálunk a krémleves, legyen szó szinte bármilyen zöldségről vagy gyümölcsről. Ebben a verzióban egy igazán különleges „grill” ízt fedezhetünk fel, az által, hogy a zöldségeket megsütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .