Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb lazac szelet (ha lehet, akkor válasszunk bőröset, könnyebb vele dolgozni)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint citrom

A körethez:

  • 1 csoma zöld spárga
  • 1 csomag fagyasztott zöldségmix (borsó, répa, kukorica)

A mártáshoz:

  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 4 db tojás sárgája
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • pici citromlé

Elkészítés:

Mártás:
  • A tojássárgáját vízgőz felett folyamatos habverővel történő keverés mellett elkezdjük felmelegíteni. Ügyeljünk a lassúságra, és a folyamatos keverésre, hiszen nem tojásrántottát szeretnénk kapni. Egy picit sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat is. Addig kevergetjük, míg sűrűbb nem lesz. Ízlés szerint adhatunk hozzá citromlevet is.
Hal:
  • A halat megtisztítjuk. A kezünkkel óvatosan áttapogatjuk, és megnézzük, hogy teljesen szálkamentes-e. Ha igen, akkor sózzuk, borsozzuk, egy pici citromlével meglocsoljuk. Egy forró serpenyőben hirtelen kérgesre sütjük mindkét oldalát.
Köret:
  • A zöldségeket kevés sós vízben megpároljuk.
  • A spárga elkészítéséhez felteszünk vizet sóval főni. 2 liter vízhez körülbelül 10-15 g só kerül. Amíg a víz felforr addig a spárgákat megtisztítjuk. A szárukat levágjuk, alaposan megmossuk.
  • Mikor a víz már erősen lobog beletesszük a spárgákat és körülbelül 10 perc alatt készre főzzük. Egy serpenyőben egy pici kocka vajat hevítünk, amiben az előzőleg megfőzött spárgát megfuttatjuk, közben őrölt fekete borssal megszórjuk.
  • Tálaláskor mindenből kerül egy kevés a tányérra.
Fanni Fanni
megosztás

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .