Könnyed nyárias saláta, amiben nagyon jól harmonizál a friss zöldségekkel a menta és a citrom együttese.

 

Előkészület: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db közepes méretű paradicsom
  • 1 - 2 db lilahagyma
  • 2 db közepes méretű alma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • néhány mentalevél
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • fél citrom leve
  • pici olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket apró, egyforma kockákra vágjuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, a citrom levével és egy pici olívaolajjal meglocsoljuk.
  • Apróra vágjuk a friss petrezselymet és a mentát is, majd a zöldségekre szórjuk, és végül jól összeforgatjuk.
  • Picit behűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni
megosztás

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

A legkedvesebb nyári salátáink egyike.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .