Könnyed nyárias saláta, amiben nagyon jól harmonizál a friss zöldségekkel a menta és a citrom együttese.

 

Előkészület: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db kígyóuborka
  • 2 db közepes méretű paradicsom
  • 1 - 2 db lilahagyma
  • 2 db közepes méretű alma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • néhány mentalevél
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • fél citrom leve
  • pici olíva olaj

Elkészítés:

  • A zöldségeket apró, egyforma kockákra vágjuk.
  • Sózzuk, borsozzuk, a citrom levével és egy pici olívaolajjal meglocsoljuk.
  • Apróra vágjuk a friss petrezselymet és a mentát is, majd a zöldségekre szórjuk, és végül jól összeforgatjuk.
  • Picit behűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni
megosztás

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.