Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db római saláta
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 db cékla
  • 2 db répa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint friss citrom leve
  • pici olíva olaj

Elkészítés:

  • A salátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a répát és a céklát hámozás után lereszeljük. Mindent egy mélyebb tálba teszünk.
  • Sóval, borssal ízesítjük, lecsepegtetjük citromlével és piciolíva olajjal is.
  • Jól elkeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni

Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

Gyors és különleges. Első sorban sültek mellé ajánlom.

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .