Elsősorban sültek mellé szoktam készíteni, a cékla és répa édeskés jellegét jól kiegyensúlyozza a citrom leve.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 db római saláta
  • 2 db zöldhagyma
  • 2 db cékla
  • 2 db répa
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint friss citrom leve
  • pici olíva olaj

Elkészítés:

  • A salátát megmossuk, vékony csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a répát és a céklát hámozás után lereszeljük. Mindent egy mélyebb tálba teszünk.
  • Sóval, borssal ízesítjük, lecsepegtetjük citromlével és piciolíva olajjal is.
  • Jól elkeverjük és hagyjuk állni egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.
Fanni Fanni

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Friss, üde, a legtöbb pörkölt és hús tökéletes kiegészítője.

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .