Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb batáta
  • 10 - 12 db közepes méretű csiperke gomba
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A batátát megpucoljuk és ízlés szerint, közepes méretű kockákra vágjuk. Megmossuk, majd lecsepegtetjük. A gombákkal is hasonlóképp járunk el. Megmossuk, megpucoljuk és felcsíkozzuk.
  • A vajat felhevítjük és rátesszük a zöldségeket.
  • Önthetünk rájuk vizet is, hogy jobban puhuljanak, sülés közben úgy is el fog párologni.
  • Hozzáadjuk a fűszereket. Először puhára, majd kérgesre pároljuk.
  • A zsiradékot igény szerint pótolhatjuk sülés közben is.

Fanni Fanni

Nagyon egyszerű, ámbár annál finomabb étel. A legjobb, ha jól le van sütve a káposzta.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .