Instagram

Follow Me!

Egyszerű sült oldalas recept, fokhagymásan.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1-1,5 kg oldalas
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ketchup/ barbecue
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

Az oldalast ízlés szerint pálcákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, ketchuppal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel.

Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az oldalasokat, egy pici vizet öntünk alá.

A tepsit alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 170°-on sütjük fólia alatt míg meg nem puhul.

Ha elég puha a hús, akkor fólia nélkül megpirítjuk.

Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Otthon ízei Otthon ízei

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..