Egyszerű sült oldalas recept, fokhagymásan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra 30 perc
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 - 1,5 kg oldalas
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ketchup/barbecue szósz
  • zsiradék a sütéshez

Elkészítés:

  • Az oldalast ízlés szerint pálcákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Ízlés szerint ízesítjük mustárral, ketchuppal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal, belefektetjük az oldalasokat, egy pici vizet öntünk alá.
  • A tepsit alufóliával lefedjük, előmelegített sütőben 170°-on sütjük fólia alatt míg meg nem puhul.
  • Ha elég puha a hús, akkor fólia nélkül megpirítjuk.
  • Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Fanni Fanni

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .