Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 szelet serrano sonka
  • 12 db kisebb darabra vágott csirkemell
  • 24 db szárított paradicsom
  • 12 szelet gomba
  • 12 szelet sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 - 6 db egész gomba
  • 2 db friss paradicsom
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A húst felvágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel. A gombát és a sajtot szeletekre vágjuk.
  • A sonkát kiterítjük, ráhelyezünk egy szárított paradicsomot, arra a húst, a gombát, a sajtot, majd az újabb szárított paradicsomot és feltekerjük.  Kivajazott tepsibe tesszük.
  • A friss paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, az egész gombákat felszeleteljük és a falatokra halmozzuk.
  • A tetejét meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on alufólia alatt 20 percig, majd fólia nélkül 10-15 percig sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .