Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 szelet serrano sonka
  • 12 db kisebb darabra vágott csirkemell
  • 24 db szárított paradicsom
  • 12 szelet gomba
  • 12 szelet sajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 - 6 db egész gomba
  • 2 db friss paradicsom
  • 1 kocka vaj

Elkészítés:

  • A húst felvágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel. A gombát és a sajtot szeletekre vágjuk.
  • A sonkát kiterítjük, ráhelyezünk egy szárított paradicsomot, arra a húst, a gombát, a sajtot, majd az újabb szárított paradicsomot és feltekerjük.  Kivajazott tepsibe tesszük.
  • A friss paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, az egész gombákat felszeleteljük és a falatokra halmozzuk.
  • A tetejét meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on alufólia alatt 20 percig, majd fólia nélkül 10-15 percig sütjük.

Fanni Fanni

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .