Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
12szeletserrano sonka
12dbkisebb darabra vágott csirkemell
24dbszárított paradicsom
12szeletgomba
12szeletsajt
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintzúzott fokhagyma
8gerezdfokhagyma
4 - 6dbegész gomba
2dbfriss paradicsom
1kockavaj
Elkészítés:
A húst felvágjuk és befűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával és ételízesítővel. A gombát és a sajtot szeletekre vágjuk.
A sonkát kiterítjük, ráhelyezünk egy szárított paradicsomot, arra a húst, a gombát, a sajtot, majd az újabb szárított paradicsomot és feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük.
A friss paradicsomot felkarikázzuk, a fokhagymát megtisztítjuk, az egész gombákat felszeleteljük és a falatokra halmozzuk.
A tetejét meglocsoljuk a szárított paradicsom olajával.
Előmelegített sütőben, 180°-on alufólia alatt 20 percig, majd fólia nélkül 10-15 percig sütjük.