Isteni desszert csupán 3 hozzávalóból!

 

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 8 szelet

Eszközök:

  • 1 tortaforma (18 cm átmérővel)

Hozzávalók:

  • 40 dkg joghurt
  • 4 dkg keményítő
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja (opcionális)
  • ízlés szerint gyümölcs, nálam most áfonya (opcionális)

Elkészítés:

  • A joghurtot egy magas falú edénybe tesszük.
  • A tojásokat egyesével felütjük és joghurthoz adjuk folyamatos kevergetés mellett.
  • Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját is.
  • Végül egy szita segítségével hozzáadagoljuk a keményítőt és csomómentesre keverjük.
  • Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a masszát, majd az ízlés szerint választott gyümölcsökkel is megrakjuk.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 20-25 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje.
  • Megvárjuk míg kihűl, hidegen fogyasztjuk, szeleteljük.
Fanni Fanni
megosztás

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Amellett, hogy finom még egészséges is.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .