Isteni desszert csupán 3 hozzávalóból!

 

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 25 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 8 szelet

Eszközök:

  • 1 tortaforma (18 cm átmérővel)

Hozzávalók:

  • 40 dkg joghurt
  • 4 dkg keményítő
  • 4 db tojás
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja (opcionális)
  • ízlés szerint gyümölcs, nálam most áfonya (opcionális)

Elkészítés:

  • A joghurtot egy magas falú edénybe tesszük.
  • A tojásokat egyesével felütjük és joghurthoz adjuk folyamatos kevergetés mellett.
  • Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját is.
  • Végül egy szita segítségével hozzáadagoljuk a keményítőt és csomómentesre keverjük.
  • Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beletesszük a masszát, majd az ízlés szerint választott gyümölcsökkel is megrakjuk.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 20-25 percig sütjük, amíg meg nem barnul a teteje.
  • Megvárjuk míg kihűl, hidegen fogyasztjuk, szeleteljük.
Fanni Fanni
megosztás

Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Nagyon szeretjük a túrógombócot, ezért most kikísérleteztem egy viszonylag egészségesebb változatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .