Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db domolykó (méret függő a darabszám)
  • 5 - 6 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • olaj
  • 8 ek. liszt
  • 3 púpos ek. őrölt piros paprika

Elkészítés:

  • A halat alaposan megtisztítjuk, megmossuk és jól beirdaljuk, hogy minél jobban átsüljön. Sóval, zúzott fokhagymával ízlés szerint ízesítjük.
  • A lisztet és a paprikás-lisztet egy tálban alaposan elkeverjük.  A már előre előkészített halat beleforgatjuk a lisztes keverékbe, ügyelve arra, hogy mindenhol takarja.
  • Közben egy nagyobb méretű serpenyőben az olajat felhevítjük. Amikor már az olaj eléggé felhevült, belerakjuk a halakat. Óvatosan- vigyázva arra, hogy ne menjen szét- megforgatjuk.
  • Amikor a halak külsején látszik, hogy szép színt kaptak, akkor a halunk is elkészült.
  • Hidegen és melegen egyaránt kitűnő.

Fanni Fanni

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Igazi szaftos, omlós marhahús, amely egy szelet forró, puha kenyérrel tunkolgatva a legtökéletesebb.

Ennek a húsnak aztán meg vannak tömve a zsebei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .