Egészséges ropogtatni való a délutáni film mellé.

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 - 3 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint chilipehely
  • ízlés szerint egyéb fűszerek

Elkészítés:

  • A csicseriborsó konzervről leöntjük a levet, vízzel egy tésztaszűrő segítségével alaposan átöblítjük és szárazra töröljük.
  • Abban az esetben, ha száraz csicseriborsót használunk, nem árt ha már előző nap beáztatjuk annyi vízbe, amennyi bőven ellepi. Másnap le tudjuk dörzsölni a héjukat a tenyerünk segítségével.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a borsót ráterítjük. A 2-3 evőkanál olíva olajat rálocsoljuk és ízlés szerint fűszerezzük. Alaposan összeforgatjuk.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 30 percig ropogósra  sütjük.

Fanni Fanni

Kiváló helyettesítője lehet a hétköznapi krumplipürének, ha valami izgalmasra vágyunk.

Nagyon egyszerű, ámbár annál finomabb étel. A legjobb, ha jól le van sütve a káposzta.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .