Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
4dbnagyobb batáta
10 - 12dbközepes méretű csiperke gomba
5dkgvaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintételízesítő
ízlés szerintőrölt fekete bors
Elkészítés:
A batátát megpucoljuk és ízlés szerint, közepes méretű kockákra vágjuk. Megmossuk, majd lecsepegtetjük. A gombákkal is hasonlóképp járunk el. Megmossuk, megpucoljuk és felcsíkozzuk.
A vajat felhevítjük és rátesszük a zöldségeket.
Önthetünk rájuk vizet is, hogy jobban puhuljanak, sülés közben úgy is el fog párologni.
Hozzáadjuk a fűszereket. Először puhára, majd kérgesre pároljuk.
A zsiradékot igény szerint pótolhatjuk sülés közben is.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…