Instagram

Follow Me!

A barátom anyukája mutatta nekem ezt a receptet. Amellett, hogy finom még egészséges is.

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg méz vagy xilit
  • 10 dkg vaj
  • chia mag (opcionális)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint aszalt gyümölcs (opcionális a szilva)
  • ízlés szerint 70% -os étcsokoládé

Elkészítés:

A hozzávalókat kimérjük. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a mézet (olvasztva), a szoba-hőmérsékletű de leginkább olvasztott vajat, a tojást és a szódabikarbónát.

Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokoládét. Jól összekeverjük. Gombócokat formálunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és ellapítunk.

Tipp: a tetejére sütés előtt nyomkodhatunk pluszban étcsokit, illetve aszalt gyümölcsöt.

Előmelegített sütőben, 170°-on, 15 alatt megsütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..