Amellett, hogy finom még egészséges is.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • chia mag (opcionális)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint aszalt gyümölcs (pl.:szilva)
  • ízlés szerint 70%-os étcsokoládé

Elkészítés:

  • A hozzávalókat kimérjük. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a mézet (olvasztva), a szoba-hőmérsékletű de leginkább olvasztott vajat, a tojást és a szódabikarbónát.
  • Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokoládét. Jól összekeverjük. Gombócokat formálunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és ellapítunk.
  • A tetejére sütés előtt nyomkodhatunk pluszban étcsokit, illetve aszalt gyümölcsöt.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 15 alatt megsütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Dekoratív, mutatós, egyszerű elkészíteni, lisztmentes és nagyon finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.