Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 15 percperc
Pihentetés 2 óraóra
Adag: 40db
Hozzávalók:
A tésztához
35dkgliszt
2dbtojás
1táblaétcsoki
1csomagvaníliás cukor
1dl tej
4ek.kakaópor
1csomagsütőpr
20dkgcukor
15dkgvaj
1csipetsó
A forgatáshoz:
5dkgporcukor
5dkgkristálycukor
Elkészítés:
A táblacsokit gőz felett felolvasztjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sütőport, a kakaóport, a cukrot, vaníliás cukrot, és a sót.
Miután a csoki egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és a tejet is.
Ezt követően a 2 tál tartalmát vegyítjük, és összegyúrjuk.
Körülbelül 2 órát hűtőben pihentetjük.
A pihenés után kis gombócokat formálunk belőlük, majd először kristálycukorba, utána pedig porcukorba forgatjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
„Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…