Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 2 óra
Adag: 40 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 4 ek. kakaópor
  • 1 csomag sütőpr
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet

A forgatáshoz:

  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

  • A táblacsokit gőz felett felolvasztjuk.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sütőport, a kakaóport, a cukrot, vaníliás cukrot, és a sót.
  • Miután a csoki egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és a tejet is.
  • Ezt követően a 2 tál tartalmát vegyítjük, és összegyúrjuk.
  • Körülbelül 2 órát hűtőben pihentetjük.
  • A pihenés után kis gombócokat formálunk belőlük, majd először kristálycukorba, utána pedig porcukorba forgatjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
     
Fanni Fanni

Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Nagyon szeretjük a kakaós csigát, ezért sűrűn előfordul nálunk.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .