Nagyon egyszerű és mutatós sütemény. Csupa csoki, ráadásul vendégvárónak is tökéletes.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Pihentetés 2 óra
Adag: 40 db

Hozzávalók:

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 tábla étcsoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 4 ek. kakaópor
  • 1 csomag sütőpr
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csipet

A forgatáshoz:

  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

  • A táblacsokit gőz felett felolvasztjuk.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk sütőport, a kakaóport, a cukrot, vaníliás cukrot, és a sót.
  • Miután a csoki egy kicsit kihűlt hozzáadjuk a vajat, a tojásokat és a tejet is.
  • Ezt követően a 2 tál tartalmát vegyítjük, és összegyúrjuk.
  • Körülbelül 2 órát hűtőben pihentetjük.
  • A pihenés után kis gombócokat formálunk belőlük, majd először kristálycukorba, utána pedig porcukorba forgatjuk őket, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 15 perc alatt, 170°-on készre sütjük.
     
Fanni Fanni

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

A kedvenc süteményeim egyike, ami elengedhetetlen volt a régi lakodalmak süteményei közül.

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .