Instagram

Follow Me!

A mustáros ételek kedvelőinek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 1 üveg gomba (opcionális friss gombával dolgozni)
  • 1 tömlős krémsajt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3-4 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma (opcionális)

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerinti méretűre vágjuk és sóval, borssal, fokhagymával (zúzott), ételízesítővel és mustárral ízesítjük.

Az olíva olajat felhevítjük, rárakjuk a húst és először egy pici víz hozzáadásával megpároljuk, majd sütjük.

A párolás alatt a gombát szeletekre vágjuk, és a sülő húshoz adjuk.

Amint a hús és a gomba is megfőttek hozzáadjuk a tejszínt, majd a krémsajt és a reszelt sajt hozzáadásával besűrítjük a mártásunkat.

Ízlés szerint pótoljuk a fűszereket abban az esetben, ha szükségesnek érezzük.

Jól összeforraljuk.

Köretként sütőben sült batátát és burgonyakrokettet készítettem.

Otthon ízei Otthon ízei

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

A besamel krémessé, a sajt és a bacon ropogóssá, a brokkoli pedig puhává teszi. Ellenállhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..