A mustáros ételek kedvelőinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tömlős krémsajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerinti méretűre vágjuk és sóval, borssal, fokhagymával (zúzott), ételízesítővel és mustárral ízesítjük.
  • Az olíva olajat felhevítjük, rárakjuk a húst és először egy pici víz hozzáadásával megpároljuk, majd sütjük.
  • A párolás alatt a gombát szeletekre vágjuk, és a sülő húshoz adjuk.
  • Amint a hús és a gomba is megfőttek hozzáadjuk a tejszínt, majd a krémsajt és a reszelt sajt hozzáadásával besűrítjük a mártásunkat.
  • Ízlés szerint pótoljuk a fűszereket abban az esetben, ha szükségesnek érezzük.
  • Jól összeforraljuk.
  • Köretként sütőben sült batátát és burgonyakrokettet készítettem.

Fanni Fanni
megosztás

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .