Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 8 szelet

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 50 dkg darálthús (sertés/marha)
  • 2 db tojás
  • 1-2 szelet kenyér
  • 1-1,5 dl tej
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika

A töltéshez:

  • 4 - 5 db előzöleg keményre főzött tojás
  • kolbász

Elkészítés:

  • Akenyeret egy kis tejben beáztatjuk. Adarálthúst egy másik tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, majd alaposan összegyúrjuk.
  • Közben a kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne túlsok tej. Hozzáadjuk a 2 db tojást, és a nagyjából 10 dkg zsemlemorzsát is. Eztis jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összetesszük és jól átmozgatjuk. Szükség esetén itt még tudjuk fűszerezni.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A massza felét az aljába ellapítjuk, gyakorlatilag egy „rúd” alsó részét formázzuk meg. Ráhelyezzük szorosan egymás mellé a tojásokat, ha szeretnénk, akkor kolbászt is tehetünk bele. (Én snack kolbásszal dolgoztam).
  • A massza másik felével betakarjuk az „alapot”, majd egy kis zsiradékkal megkenjük a rudat.
  • Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 170°-on, körül 40perc alatt sütjük. Majd tovább 20 perc alatt megpirítjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Rendkívül laktató, finom étel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.