Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

 

Az articsóka egy igen különleges, Észak-Afrikában őshonos növény, Európában termesztik. Felhasználása elég sokrétű. Készülhet belőle leves, krém, kiváló sütve, illetve akár meg is tölthetjük.

Íme néhány tipp, hogy a zöldségünket tökéletesen fel tudjuk használni:

  1. Fontos az elején leszögezni, hogy próbáljunk kesztyűben dolgozni védekezve ezzel a növényből kifolyó savakkal, valamint az általa okozott elszíneződésekkel szemben.
  2. Célszerű azzal kezdenünk, hogy eltávolítjuk a szárát. Friss articsóka esetén egy egyszerű mozdulattal kitörjük. Azonban, ha úgy került hozzánk, hogy nem teljesen friss, akkor egy kés segítségével áthidaljuk a problémát.
  3. Előfordulhat, hogy az articsóka külső levelei hegyesebbek, mint a belsők. Mindenesetre egy olló segítségével eltávolítjuk a külső levelek hegyét. A belső levelek érdekében pedig a fejrészt egy éles késsel levágjuk.
  4. A növény levágott részére citromkarikát helyezünk, spárgával rögzítjük.
  5. Egy edénybe vizet forralunk, adunk hozzá sót, belehelyezzük az articsókákat és körülbelül 40 percig főzzük.
  6. Főzés után torzsáját eltávolítjuk, a leveleiből pedig kedvünk szerinti ételt készítünk.
Fanni Fanni

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .