A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A dödölléhez:

  • 7 - 8 db burgonya
  • kb. 30 - 40 dkg liszt
  • ízlés szerint
  • olaj

A tetejére:

  • 2 fej vöröshagyma
  • szalonna (elhagyható)
  • tejföl

Elkészítés:

  • A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk majd feltesszük főni sós vízben. Fontos, hogy a víz pont annyi legyen, amennyi ellepi.
  • Közben a hagymát szintén megtisztítjuk és felkockázzuk, majd jól megpirítjuk. Ugyan így teszünk a szalonnával is.
  • Ha megfőtt a krumpli, akkor a rajta levő vízzel együtt összetörjük, majd a tűzön hagyva egy fakanál segítségével fokozatosan beledolgozzuk a kb. 30-40 dkg lisztet.
  • Ez a lisztmennyiség csak hozzávetőleges, ugyanis nagyban függ a krumpli fajtájától az, hogy mennyi lisztet fog felvenni.
  • Egyre nehezebb lesz keverni, és körülbelül akkor van kész, amikor már megáll benne a kanál. Tehát egy sűrű, kemény masszát kell kapnunk.
  • Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal és kanál segítségével szaggatunk bele a masszából.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A tetejére teszünk a hagymából, szalonnából és ízlés szerint tejföllel fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .