A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A dödölléhez:

  • 7 - 8 db burgonya
  • kb. 30 - 40 dkg liszt
  • ízlés szerint
  • olaj

A tetejére:

  • 2 fej vöröshagyma
  • szalonna (elhagyható)
  • tejföl

Elkészítés:

  • A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk majd feltesszük főni sós vízben. Fontos, hogy a víz pont annyi legyen, amennyi ellepi.
  • Közben a hagymát szintén megtisztítjuk és felkockázzuk, majd jól megpirítjuk. Ugyan így teszünk a szalonnával is.
  • Ha megfőtt a krumpli, akkor a rajta levő vízzel együtt összetörjük, majd a tűzön hagyva egy fakanál segítségével fokozatosan beledolgozzuk a kb. 30-40 dkg lisztet.
  • Ez a lisztmennyiség csak hozzávetőleges, ugyanis nagyban függ a krumpli fajtájától az, hogy mennyi lisztet fog felvenni.
  • Egyre nehezebb lesz keverni, és körülbelül akkor van kész, amikor már megáll benne a kanál. Tehát egy sűrű, kemény masszát kell kapnunk.
  • Egy serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal és kanál segítségével szaggatunk bele a masszából.
  • Mindkét oldalát pirosra sütjük.
  • A tetejére teszünk a hagymából, szalonnából és ízlés szerint tejföllel fogyasztjuk.
Fanni Fanni

Nagyon egyszerű, ámbár annál finomabb étel. A legjobb, ha jól le van sütve a káposzta.

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .