Igazi vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor

Elkészítés:

  • A kelkáposztát megtisztítjuk, a főzelékhez csak a vékony, középső leveleket használjuk fel.
  • A kelkáposzta felhasználható részét, és a krumplit felaprítjuk, és  feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez hozzáadjuk a fűszereket, és fedővel lefedve, körülbelül 30-40 perc alatt, nagyon puhára főzzük. Ha nagyobb darabokra sikerült aprítanunk, akkor krumpli-törővel egy kicsit összetörjük.
  • A 3 evőkanál olajból és a 3 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, amit hozzáadunk a megfőtt káposztához és krumplihoz, majd hozzávegyítjük a tejfölt.
  • Természetesen rántás helyett habarást is használhatunk, amihez tejre és keményítőre lesz szükség.
  • Fasírttal az igazi.

Fanni Fanni

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Az egyik kedvenc gombánk, amely rántva is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .