Igazi vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 db közepes krumpli
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. olaj
  • 1 kis doboz tejföl
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor

Elkészítés:

  • A kelkáposztát megtisztítjuk, a főzelékhez csak a vékony, középső leveleket használjuk fel.
  • A kelkáposzta felhasználható részét, és a krumplit felaprítjuk, és  feltesszük főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez hozzáadjuk a fűszereket, és fedővel lefedve, körülbelül 30-40 perc alatt, nagyon puhára főzzük. Ha nagyobb darabokra sikerült aprítanunk, akkor krumpli-törővel egy kicsit összetörjük.
  • A 3 evőkanál olajból és a 3 evőkanál lisztből világos rántást készítünk, amit hozzáadunk a megfőtt káposztához és krumplihoz, majd hozzávegyítjük a tejfölt.
  • Természetesen rántás helyett habarást is használhatunk, amihez tejre és keményítőre lesz szükség.
  • Fasírttal az igazi.

Fanni Fanni

Családilag kedveljük a főzeléket, azonban az utóbbi időben ez a változata sajnos feledésbe merült. Egy hirtelen gondolattól vezérelve készült el, és nagyon szerettük.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .