Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • ízlés szerint

A bundához:

  • 30 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 50 ml olaj
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 4 cm hosszú, viszonylag keskenyebb, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor elkészítjük a masszát.
  • A 4 db tojást egy keverőtálba felütjük, elvegyítjük és hozzáadjuk a krémsajtot, amivel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is és addig keverjük, amíg egynemű, csomómentes tésztát nem kapunk.  (Sűrűbb lesz, mint a palacsinta tészta)
  • Az előzőleg felvágott csirkecsíkokat beleforgatjuk a masszába,és egy kicsit állni hagyjuk őket.
  • Forró olajban sütjük készre, majd szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
Fanni Fanni

Ötlet a csirkebőr, illetőleg a háj felhasználásához.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .