Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • ízlés szerint

A bundához:

  • 30 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 50 ml olaj
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 4 cm hosszú, viszonylag keskenyebb, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor elkészítjük a masszát.
  • A 4 db tojást egy keverőtálba felütjük, elvegyítjük és hozzáadjuk a krémsajtot, amivel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is és addig keverjük, amíg egynemű, csomómentes tésztát nem kapunk.  (Sűrűbb lesz, mint a palacsinta tészta)
  • Az előzőleg felvágott csirkecsíkokat beleforgatjuk a masszába,és egy kicsit állni hagyjuk őket.
  • Forró olajban sütjük készre, majd szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
Fanni Fanni

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .