Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

 

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • ízlés szerint

A bundához:

  • 30 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 1 db tömlős krémsajt
  • 50 ml olaj
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, és kb. 4 cm hosszú, viszonylag keskenyebb, kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor elkészítjük a masszát.
  • A 4 db tojást egy keverőtálba felütjük, elvegyítjük és hozzáadjuk a krémsajtot, amivel jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, majd fokozatosan a tejet is és addig keverjük, amíg egynemű, csomómentes tésztát nem kapunk.  (Sűrűbb lesz, mint a palacsinta tészta)
  • Az előzőleg felvágott csirkecsíkokat beleforgatjuk a masszába,és egy kicsit állni hagyjuk őket.
  • Forró olajban sütjük készre, majd szalvétára tesszük, hogy a felesleges olaj le tudjon csepegni.
Fanni Fanni

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..