Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 20 db

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 6 ek. szezámmag
  • 6 ek. egész mák
  • 6 ek. tökmag
  • 6 ek. napraforgómag

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 2 db nagyobb tojássárgája
  • 1 ek.

A tetejére:

  • 30 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk az 50 ml cukros, langyostejben.
  • Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt az 1 dl olajat, a magvakat,majd a maradék tej fokozatos adagolásával jól összedagasztjuk.
  •  A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
  • Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük.
  • A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
  • A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .